Состојки и хранливи вредности

Уживајте додека е свежо извадена од фрижидерот – Milka Schoko Snack ќе ве заведе со своето деликатно алпско млечно чоколадо, воздушестиот и лесен бисквит од какао и особено свежиот млечен крем!

Состојки

млечно чоколадо (шеќер, какао путер, обрано млеко во прав, какао маса, засладена сурутка во прав, млечна маст, емулгатори (соја лецитин, Е 476), (ароми)), пастеризирано полномасно млеко (28%), шеќер, палмина маст, пченично брашно, свежи јајца*, млечни протеини (2,9 %), гликозно-фруктозен сируп, полномасно млеко во прав (1,4%), скроб од компир, какао прав со смалени масти (0,9%), емулгатор (моно- и диглицериди на масни киселини), агенси за нараснување на тесто  (дифосфати, натриум карбонати) арома, сол. *јајца од кокошарник. Може да содржи јаткастo овошје. Земја на потекло: Италија. Увозник: РУДИНЕ ММ ДОО, Лазар Личеновски бр.1, Скопје.

хранливи вредности